måndag 6 december 2010

Mot Malaysia!

Yes box,

nu har vi haft var tid i Kambodja och det ar dags att rora pa oss igen. Phnom Penh ar huvudstaden och man fick tillbaka lite Hanoi-kansla av att komma hit. Mer trafik och mer action over huvud taget har. Men inte lika coolt som Hanoi sa klart!

Igar hade vi en ganska deprimerande dag da vi bl.a. besokte S-21, den gamla skolan som Pol Pot anvande for att tortera fiender av regimen (Khmer Rouge)och deras familjer. Allt var dokumenterat och mycket fanns kvar: cellerna som fangarna bodde i, tortyrredskapen som anvandes och regler som var uppsatta for fangarna.

Sedan fortsatte vi till de s.k Killing Fields dar sjalva avrattningarna utfordes. Dar gick man runt bland massgravar och sag bade benflisor, tander och skallar och det var allmant sorgligt alltihopa. Varken jag eller Laura hade varst koll pa Pol Pot och vad han gjorde sa det hela blev en historielektion vi inte lar glomma i forsta taget.

Idag har vi handlat en del och utrattat lite arenden sa har innan vi drar till Malaysia imorgon. KL blir forsta stopp och vi ska mota upp med en grupp svenskar vi traffade i Hanoi for 6 veckor sen- skoj!

Det borjar kannas lite sorgligt att det bara ar tva veckor kvar nu for min del men jag tycker det ska bli mysigt att komma tillbaka ocksa saklart. Om tva dagar far jag veta om jag kommer in i Uppsala eller inte!! Ja, det ar lite nervost faktiskt.

Vi lyckades hitta en tomte pa en bensinmack och det ar ungefar sa mycket julstamning vi har har borta...

Stor kram!






3 kommentarer:

  1. Hej gumman, håller tummarna för fullt att du ska komma in - jättespännande! Kram mamma

    SvaraRadera
  2. Håller också tummarna jättemycket! Hoppas hoppas att du kommer in! Puss från Louise

    SvaraRadera
  3. Hej Sanna! JA, hoppas verkligen att du kommer in. Du är värd det :) Underbart att ni har haft en så härlig resa tillsammans, du och Laura. Det kommer ni alltid att ha med er i era liv båda två. Man brukar säga att man inte har lärt känna en människa förrän man har rest med henne. All lycka till dig hemma sen men först -njut av er sista tid tillsammans på resan <3
    kram Marjukka

    SvaraRadera